nasi goreng van bloemkoolrijst

nasi goreng van bloemkoolrijst

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Afhaaleten uit eigen keuken? Deze goreng maak je met een twist! In plaats van rijst gebruik je bloemkool, dat is nét iets zachter dan rijst. Extra fijn: je krijgt je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen zonder het te merken.
Of ga eens voor lekker uitgebreid 'thuis uit eten': pekingeend met pannenkoekjes.
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 4 el kokosolie
  • 4 eieren
  • 4 el sojasaus licht
  • 500 g garnalen groot, rauw, gepeld, mét staartje eraan
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 5 cm gemberwortel vers, fijn geraspt
  • 2 chilipepers klein, rood, fijngesneden + extra voor erbij
  • 2 el oestersaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el Koreaanse chilisaus chogochujang*
  • koriander paar takjes
  • gebakken uitjes

Instructies

  • Maal de bloemkool in de keukenmachine tot rijstachtige korrels en schep ze in een kom. Verhit 2 el van de kokosolie in een wok op matig tot hoog vuur. Roer de eieren los met 2 el van de sojasaus, schenk in de wok en laat over de bodem uitvloeien. Bak 1-2 min. of tot de omelet net stolt. Laat op een schone snijplank glijden en houd warm onder losjes gevouwen aluminiumfolie. 
  • Verhit de rest van de kokosolie in de wok en draai het vuur hoog. Bestrooi de garnalen met peper en zout en roerbak ze ± 2 min. tot ze net gaar zijn en licht kleuren. Schep ze uit de pan met een schuimspaan. Bak de knoflook, gember en chilipeper 1-2 min. in de wok tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de oestersaus, de sesamolie, de chilisaus en de rest van de sojasaus toe en verwarm 1 min. Voeg de bloemkoolrijst toe en warm al omscheppend 1-2 min. door. Voeg de garnalen toe en verdeel de bloemkool over borden.
  • Rol de omelet op, snijd hem in plakjes en verdeel over de bloemkool. Bestrooi vlak voor serveren met korianderblad, chilipeper en gebakken uitjes naar smaak.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Chogochujang – een combinatie van rode-peperpasta, azijn en sesamzaad – is onmisbaar in de Koreaanse keuken. Te koop bij Aziatische supermarkten en ruim gesorteerde supermarkten.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Colette Beyne
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!