‘Alle goede dingen komen met zijn drieën, zoals de drie biggetjes en Destiny’s Child’. Meera Sodha voegt graag paneer, naan en mangochutney toe aan dat lijstje.
Net als de rest van de recepten uit Meera’s nieuwste kookboek Bij Meera aan tafel, is deze naan supersmaakvol én zo gemaakt. Wat je met de overgebleven tijd doet? Lekker aanschuiven bij je familie en vrienden.
Naan met paneer in sticky mango-limoenglaze
vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
indiaas |
vegetarisch
Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst: je hoeft maar heel weinig te bereiden. Kwestie van de paneer marineren en bakken, rodekool snijden en de naan opwarmen.
Ingrediënten
- 5 el yoghurt Griekse stijl
- 5 el mayonaise
- 1/2 el mild kerriepoeder
- 3 1/2 el mangochutney (ik vind die van Geeta’s lekker)
- 1/2 rodekool 250 g, kern verwijderd, de rest fijngesneden
- zout
- 2 limoenen: 1 geperst om 2 el sap te krijgen de andere in kwarten
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 el kikkererwtenmeel
- 1 el koolzaadolie
- 500 g harde paneer, in blokjes van 2 1/2 cm
- 4 kant-en-klare naan of platbroden
- 30 g munt, blaadjes losgehaald
Instructies
- Maak eerst de kerriemayo. Doe de yoghurt, mayonaise, het kerriepoeder en 1 eetlepel mangochutney in een kom, meng goed en zet opzij.
- Doe de fijngesneden rodekool met 1⁄2 theelepel zout in een kom en masseer de kool met schone handen tot hij zacht wordt. (Mocht je rode handen krijgen, schrob ze dan met de binnenkant van de geperste limoen om ze schoon te maken.)
- Doe voor de sticky mango-limoenglaze het limoensap, 2 1⁄2 eetlepel mangochutney, de knoflook, het kikkererwtenmeel, 1 theelepel zout en 3 eetlepels water in een kom en roer goed door.
- Schenk de koolzaadolie in een koekenpan op halfhoog tot hoog vuur. Bak als de olie heet is de paneer circa 5 minuten; schep de blokjes ongeveer elke minuut om, zodat alle kanten bruin worden. Draai het vuur laag, voeg de mango-limoenglaze toe en roerbak de paneer nog 3-4 minuten tot de glaze lekker plakkerig wordt en de paneerblokjes ermee zijn bedekt.
- Warm de naan of platbroden op (ik gooi ze in de magnetron), bestrijk ze met de kerriemayonaise, verdeel de rodekool erover, schep de paneer erop en bestrooi met wat muntblaadjes. Knijp er nog een beetje limoensap over uit, rol de broden op en geniet ervan.
Voedingswaarde
Recept: Meera Sodha | Fotografie: David Loftus.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Maak ook Meera’s butter paneer