Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst: je hoeft maar heel weinig te bereiden. Kwestie van de paneer marineren en bakken, rodekool snijden en de naan opwarmen.
Ingrediënten
5elyoghurt Griekse stijl
5elmayonaise
1/2elmild kerriepoeder
3 1/2elmangochutney(ik vind die van Geeta’s lekker)
1/2rodekool250 g, kern verwijderd, de rest fijngesneden
zout
2limoenen: 1 geperst om 2 el sap te krijgende andere in kwarten
2tenenknoflook,geperst
1elkikkererwtenmeel
1elkoolzaadolie
500gharde paneer,in blokjes van 2 1/2 cm
4kant-en-klare naan of platbroden
30gmunt,blaadjes losgehaald
Instructies
Maak eerst de kerriemayo. Doe de yoghurt, mayonaise, het kerriepoeder en 1 eetlepel mangochutney in een kom, meng goed en zet opzij.
Doe de fijngesneden rodekool met 1⁄2 theelepel zout in een kom en masseer de kool met schone handen tot hij zacht wordt. (Mocht je rode handen krijgen, schrob ze dan met de binnenkant van de geperste limoen om ze schoon te maken.)
Doe voor de sticky mango-limoenglaze het limoensap, 2 1⁄2 eetlepel mangochutney, de knoflook, het kikkererwtenmeel, 1 theelepel zout en 3 eetlepels water in een kom en roer goed door.
Schenk de koolzaadolie in een koekenpan op halfhoog tot hoog vuur. Bak als de olie heet is de paneer circa 5 minuten; schep de blokjes ongeveer elke minuut om, zodat alle kanten bruin worden. Draai het vuur laag, voeg de mango-limoenglaze toe en roerbak de paneer nog 3-4 minuten tot de glaze lekker plakkerig wordt en de paneerblokjes ermee zijn bedekt.
Warm de naan of platbroden op (ik gooi ze in de magnetron), bestrijk ze met de kerriemayonaise, verdeel de rodekool erover, schep de paneer erop en bestrooi met wat muntblaadjes. Knijp er nog een beetje limoensap over uit, rol de broden op en geniet ervan.