In the mood for muffins met ui? Met een muffinbakvorm heb je zo een schaal van deze kruidige uienmuffins vol gebakken. Deel ze uit, of neem ze mee voor een lekkere extra tijdens de lunch.
In het nieuwe januarinummer van delicious. staan nog veel meer verrassende muffinrecepten. Zoete met peer & amandelen of juist hartige muffins met cheddar, pancetta & salie die ook lekker zijn bij een biertje. Bestel nu het magazine vandaag nog, zodat je zelf een heerlijke batch muffins in de oven kan schuiven:
aantal 6 |
lunchgerecht |
|
amerikaans |
Je bakt deze muffins in een uur en ze laten je keuken lekker geuren, zodat iedereen vanzelf aanschuift. De zoete uien matchen verschrikkelijk goed met de 'nduja: gekruide pittige smeerworst uit Calabrië.
kooktijd20 minutes minutes
oven35 minutes minutes
totale tijd55 minutes minutes
Kookgerei
- ook nodig: Texas-muffinplaat met 6 grote holten van 9 cm Ø aan de bovenrand, ingevet*
ingrediënten
- 130 g 'nduja*
- 2 eieren
- 215 g zure room, op kamertemperatuur
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 3 el uienchutney* + extra voor erbij
- 15 g gemengde verse kruiden, bijv. bladpeterselie, dille en munt
- 300 g zelfrijzend bakmeel
instructies
- Verhit een koekenpan op matig vuur en bak hierin de 'nduja onder af en toe omscheppen in ± 5 min. knapperig. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Roer in een kom de eieren los met de zure room, olie en uienchutney.
- Snijd bijna alle kruiden fijn en meng in een ruime kom met het zelfrijzend bakmeel, worst en een flinke snuf zout door.
- Schep het eimengsel vlug door het meelmengsel. Verdeel het beslag over de holten in de muffinplaat.
- Bak de muffins in 30-35 min. gaar en lichtbruin. Schep er vlak voor serveren nog wat uienchutney over en bestrooi ze met de rest van de kruiden.
auteur: delicious.
*’Nduja is een pittige, zachte Italiaanse worst. Te koop bij de ruimgesorteerde supermarkten. Een Texas-muffinplaat is een plaat met extra grote holtes. Je kunt het beslag ook verdelen over ± 10 gewone muffinholtes. Bak ze dan ± 20 min.
RECEPTEN, BEREIDING: HELENA MOURSELLAS, KIM COVERDALE | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: DAVID MORGAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!