aantal 6 |
nagerecht |
feestelijk |
frans |
Verslaafd aan pure chocolade? Dan is het extra fijn om te weten dat pure chocolade met 70% cacao niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je is. Er zit vitamine C, antioxidanten en mineralen, zoals ijzer, zink en magnesium in. Kom maar op met de mousse au chocolat.
kooktijd15 minutes minutes
Opstijven3 hours hours
totale tijd3 hours hours 15 minutes minutes
ingrediënten
- 250 g chocolade puur, 70% cacaogehalte, in stukjes
- 3 eieren* gesplitst
- 350 ml slagroom
- 100 g suiker
- rood fruit aardbeien, bessen, frambozen, bramen voor erbij
- muntblaadjes voor de garnering
instructies
- Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan bijna kokend water, zorg ervoor dat de kom het water niet raakt).
- Klop intussen de eierdooiers los. Klop de slagroom met 50 g suiker tot hij net iets dikker is dan yoghurt. Klop de eiwitten half stijf, voeg de rest van de suiker toe en klop ze stijf. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en spatel de dooiers erdoor. Spatel dan het eiwit door het chocolademengsel.
- Klop de slagroom beetje bij beetje met een garde door het chocolademengsel. Neem niet te veel tegelijk, want anders stolt de chocolade door de koude slagroom. Het laatste deel kun je er wel ineens doorheen spatelen. Laat 2-3 uur in de koelkast opstijven.
- Maak m.b.v. 2 hete lepels mooie quenelles (ovale ‘bolletjes’). Serveer met wat fruit en garneer met een blaadje munt.
auteur: delicious.
* In dit gerecht gaan rauwe eieren. Zorg voor kakelverse eieren en geef het gerecht niet aan mensen uit risicogroepen (ouderen, zieken, kleine kinderen en zwangeren).
Tip: je kunt de chocolademousse ook laten opstijven in kleine eenpersoonsbakjes.
Recepten en bereiding: Restaurant Pastis. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Laura Jongeneel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!