mojito

mojito

aantal | drankje | feestelijk, weekend | internationaal |

Mojito is een all-time favourite: lekker fris en simpel om te maken. De klassieker met munt en limoen is altijd goed, maar probeer ook eens een mojito met aardbeien en munt of mango! Methode: muddle Glas: longdrinkglas Garnering: takje verse munt Begrijp je al die ingewikkelde cocktailtaal niet? Wij helpen je!

Totale tijd:10

Ingrediënten

  • 60 ml witte rum
  • ± 15 blaadjes verse munt
  • 15 ml suikersiroop
  • 20 ml limoensap
  • 60 ml sodawater

Instructies

  1. Muddle de verse munt in een longdrinkglas. Kneus de blaadjes licht. Maak ze niet helemaal kapot, want dan krijg je een bittere in plaats van frisse muntsmaak.
  2. Voeg de rum, suikersiroop en het limoensap toe.
  3. Vul het glas voor de helft met crushed ijs en roer goed door.
  4. Vul het glas nu helemaal met crushed ijs.
  5. Top up met sodawater.
  6. Roer het nogmaals goed door en garneer met een takje verse munt.

Voedingswaarde

Recept: Tess Posthumus. Beeld: Dana van Leeuwen. Styling: Alexandra Schijf

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!