aantal |
drankje |
feestelijk, weekend |
internationaal |
Mojito is een all-time favourite: lekker fris en simpel om te maken. De klassieker met munt en limoen is altijd goed, maar probeer ook eens een mojito met aardbeien en munt of mango!
Methode: muddle
Glas: longdrinkglas
Garnering: takje verse munt
Begrijp je al die ingewikkelde cocktailtaal niet? Wij helpen je!
Ingrediënten
- 60 ml witte rum
- ± 15 blaadjes verse munt
- 15 ml suikersiroop
- 20 ml limoensap
- 60 ml sodawater
Instructies
- Muddle de verse munt in een longdrinkglas. Kneus de blaadjes licht. Maak ze niet helemaal kapot, want dan krijg je een bittere in plaats van frisse muntsmaak.
- Voeg de rum, suikersiroop en het limoensap toe.
- Vul het glas voor de helft met crushed ijs en roer goed door.
- Vul het glas nu helemaal met crushed ijs.
- Top up met sodawater.
- Roer het nogmaals goed door en garneer met een takje verse munt.
Voedingswaarde
Recept: Tess Posthumus. Beeld: Dana van Leeuwen. Styling: Alexandra Schijf
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!