mojito

mojito

aantal | drankje | feestelijk, weekend | internationaal |
Mojito is een all-time favourite: lekker fris en simpel om te maken. De klassieker met munt en limoen is altijd goed, maar probeer ook eens een mojito met aardbeien en munt of mango! Methode: muddle Glas: longdrinkglas Garnering: takje verse munt Begrijp je al die ingewikkelde cocktailtaal niet? Wij helpen je!
Totale tijd10 minutes

Ingrediënten

  • 60 ml witte rum
  • ± 15 blaadjes verse munt
  • 15 ml suikersiroop
  • 20 ml limoensap
  • 60 ml sodawater

Instructies

  • Muddle de verse munt in een longdrinkglas. Kneus de blaadjes licht. Maak ze niet helemaal kapot, want dan krijg je een bittere in plaats van frisse muntsmaak.
  • Voeg de rum, suikersiroop en het limoensap toe.
  • Vul het glas voor de helft met crushed ijs en roer goed door.
  • Vul het glas nu helemaal met crushed ijs.
  • Top up met sodawater.
  • Roer het nogmaals goed door en garneer met een takje verse munt.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Tess Posthumus. Beeld: Dana van Leeuwen. Styling: Alexandra Schijf
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!