aantal 4 | hoofdgerecht | | | lactosevrij
Moo, zegt de koe en oink, zegt het varken in het Engels. Moink is een combi van deze twee, oftewel varkens- en rundvlees. Deze ballen zijn vol smaak en hebben een knapperig jasje van spek.Liever garnalen? Maak stralende pasta al limone
Kooktijd:30 minuten
bbq45 minuten
Totale tijd:1 uur 15 minuten
p.p. ± 495 kcal / 26 g eiwit / 22 g vet / 46 g kh
VEGA-OPTIE Laat het spek weg en neem vegetarische ballen. Smeer ze in met de bbq-saus en rooster ze kort, ze zijn al gaar.
SNELTIP Pof de aardappels eerder op de dag ± 40 min. voor in de oven. Met een magnetron ben je nog sneller klaar. Prik de aardappels in met een vork en gaar ze onverpakt ± 12 min. op vol vermogen. Draai ze af en toe even om. Laat nog
10 min. nagaren. Warm de aardappels tijdens het grillen van de moink-balls in aluminiumfolie tussen de kooltjes weer op. Of serveer de salsa en moink-balls met gekookte krieltjes in de schil.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | moink-balls met gepofte aardappel en maïs-limoensalsa