moestuinsalade met radijsjes en courgettes

moestuinsalade
glutenvrij, vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht, salade | | | glutenvrij, vegetarisch
Het geheim van een perfecte salade? Een goede basis, verschillende structuren, spannende ingrediënten, fijne toppings plus een dressing die alle smaken met elkaar verbindt. Maak zelf een topsalade met dit zomerse recept.
5x tajine recepten voor als je zin hebt in een zomerse stoofpot
kooktijd20 minutes
oven1 hour
totale tijd1 hour 20 minutes

ingrediënten

  • 900 g trostomaatjes, gehalveerd
  • 60 ml 4 el extra vergine olijfolie
  • 300 g courgettes, in dunne schijfjes
  • 1 grote krop sla, blaadjes losgehaald
  • 80 g verse doperwten
  • 3 radijsjes, in plakjes
  • 3 watermeloenradijzen*, in plakjes
  • 2 sjalotten, in zeer dunne ringen gesneden
  • 1 bosje basilicum, blaadjes geplukt

karnemelk-basilicumdressing

  • 60 ml karnemelk
  • 75 g mayonaise
  • 60 ml zure room
  • 2 el fijngesneden basilicum
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 ⁄2 tl uienpoeder
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 el citroensap

instructies

  • Verwarm de oven voor op 140°C.
  • Vet een grote bakplaat in en bekleed hem met bakpapier. Schep de tomaatjes om met de olijfolie en wat zout en peper. Verdeel ze met de snijvlakken omhoog op de bakplaat en laat ze in de oven in 50-60 min. licht karamelliseren. Neem uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Klop alle ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper door elkaar.
  • Doe de courgetteschijfjes in een grote kom, voeg de sla, doperwten, radijs, sjalotten en basilicum, wat zout en peper en driekwart van de dressing toe en schep om. Schep de salade op een grote schaal en strooi de tomaatjes erover.
  • Sprenkel vlak voor serveren de rest van de dressing erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 241kcal
|
eiwit: 4g
| |
auteur: delicious.
* Kun je geen watermeloenradijs krijgen, neem dan rettich of gewone radijs.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
moestuinsalade
RECEPTEN: DOMINIC SMITH. FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH. STYLING: KIRSTEN JENKINS.