glutenvrij, vegetarisch
aantal 6 |
bijgerecht, salade |
|
|
glutenvrij, vegetarisch
bijgerecht, salade |
|
|
glutenvrij, vegetarisch
Het geheim van een perfecte salade? Een goede basis, verschillende structuren, spannende ingrediënten, fijne toppings plus een dressing die alle smaken met elkaar verbindt. Maak zelf een topsalade met dit zomerse recept.
5x tajine recepten voor als je zin hebt in een zomerse stoofpot
Ingrediënten
- 900 g trostomaatjes, gehalveerd
- 60 ml 4 el extra vergine olijfolie
- 300 g courgettes, in dunne schijfjes
- 1 grote krop sla, blaadjes losgehaald
- 80 g verse doperwten
- 3 radijsjes, in plakjes
- 3 watermeloenradijzen*, in plakjes
- 2 sjalotten, in zeer dunne ringen gesneden
- 1 bosje basilicum, blaadjes geplukt
karnemelk-basilicumdressing
- 60 ml karnemelk
- 75 g mayonaise
- 60 ml zure room
- 2 el fijngesneden basilicum
- ½ tl knoflookpoeder
- 1 ⁄2 tl uienpoeder
- 1 el dijonmosterd
- 2 el citroensap
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 140°C.
-
Vet een grote bakplaat in en bekleed hem met bakpapier. Schep de tomaatjes om met de olijfolie en wat zout en peper. Verdeel ze met de snijvlakken omhoog op de bakplaat en laat ze in de oven in 50-60 min. licht karamelliseren. Neem uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Klop alle ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper door elkaar.
-
Doe de courgetteschijfjes in een grote kom, voeg de sla, doperwten, radijs, sjalotten en basilicum, wat zout en peper en driekwart van de dressing toe en schep om. Schep de salade op een grote schaal en strooi de tomaatjes erover.
-
Sprenkel vlak voor serveren de rest van de dressing erover.
Voedingswaarde
calorieën: 241kcal
eiwit: 4g
* Kun je geen watermeloenradijs krijgen, neem dan rettich of gewone radijs.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!