mochi brownies uit Specerijenbijbel

mochi brownies uit Specerijenbijbel
Specerijenbijbel, Paulami Joshi

Van anijskoeken tot crispy chili-olie, en van kaneelbroodjes tot romige dragonkip: in de Specerijenbijbel neemt Paulami Joshi je mee op een smaakvolle ontdekkingsreis door de kleurrijke wereld van specerijen. Maak vooral ook haar mochi brownies!

Specerijen hebben iets magisch: ze kunnen een simpel gerecht compleet transformeren – van een doordeweekse hap naar een maaltijd waarvan je verbaasd bent dat-ie uit je eigen keuken komt. Zoet of hartig, ontbijt of diner: ieder moment van de dag kan een boost gebruiken.

En dat weer Paulami Joshi ook. In de nieuwste bijbel laat ze je zien hoe je met 100 verschillende specerijen meer dan 200 verrassende recepten maakt. Tijd om eens flink aan de slag te gaan met de potjes in je kruidenla. Geen idee waar te beginnen? Paulami neemt je aan de hand met praktische tips, leuke weetjes en genoeg inspiratie voor de rest van het jaar.

Spice up your life

Voor Paulami zijn specerijen niet zomaar ingrediënten, ze zijn een belangrijk onderdeel van haar leven. Opgegroeid in India, tussen de geurige gerechten van haar moeder en markten vol kruiden, groeide haar liefde voor specerijen de pan uit. Die liefde vormt de basis van haar kookstijl én van dit boek.

Waar haar eerdere boeken De bijbel van de Indiase keuken en Vega India zich richtten op de Indiase keuken, kijkt Paulami in de Specerijenbijbel verder. In het boek ga je op een culinaire wereldreis. Verwacht specerijenmixen uit Afrika, pittige pepers uit Mexio, geurige specerijen uit Indonesië en nog veel meer. Net als in haar workshops nodigt Paulami je uit om vooral lekker veel zelf te ontdekken, experimenteren en te genieten.

Je shopt het kookboek hier! Scroll verder voor het recept met de mochi brownies.

Mochi brownies uit Specerijenbijbel

aantal 12 | gebak, snack, zoet | doordeweeks, feestelijk, weekend | internationaal |
Deze brownies zijn zacht, ontzettend chewy en onwaarschijnlijk decadent. Het is een geweldig recept, en door het kleefrijstmeel ook nog eens een glutenvrije traktatie. Afgedekt in de koelkast blijven ze tot 5 dagen goed, maar wij weten allebei dat je ze voor die tijd allang op hebt.

Kookgerei

  • bakvorm (15 x 15 cm)
  • Bakpapier
  • zeefje

Ingrediënten

  • 120 g kleefrijstmeel
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 200 g kristalsuiker
  • tl bakpoeder
  • 75 g boter, gesmolten
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 1 tl vanille-extract
  • 350 ml volle melk
  • 30 g pure chocolade, fijngehakt
  • matchapoeder, om te bestuiven (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Doe in een ruime kom het kleefrijstmeel, het cacaopoeder, de suiker en het bakpoeder en meng alles goed door elkaar.
  • Meng in een andere kom de boter, eieren, het vanille-extract en de melk. Klop tot alles goed gemengd is. Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met droge ingrediënten en meng tot een samenhangend beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm. Bestrooi de bovenkant met gehakte pure chocolade. Zet de bakvorm net onder het midden van de oven en bak de brownie in 50-60 minuten gaar. Steek er een prikker in om te controleren of hij gaar is; die moet er schoon weer uit komen.
  • Laat de brownie volledig afkoelen in de vorm voordat je hem aansnijdt. Bestuif vlak voor het serveren eventueel met matchapoeder.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Luchtdicht verpakt en koel bewaard blijft de brownie ongeveer 5 dagen lekker.
Bron: Specerijenbijbel, Paulami Joshi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!