Sinds Mae naar de middelbare school gaat eet ze geen vlees meer, dus koken ze vega en óók zonder vleesvervangers. In delicious. magazine vind je daarom vanaf nu elke maand twee vegetarische recepten. Gemaakt zonder vleesvervangers en met een seizoensgroente in de hoofdrol.
Online kun je natuurlijk ook meegenieten. Elke maand plaatsen we namelijk een van de twee heerlijke seizoensgebonden recepten zonder vlees & vis op de website. Inclusief tips om te variëren en hoe je het gerecht vegan kunt maken.
Tijd voor… Raapstelen!
De eerste maand trappen we af met, hoe kan het ook anders, raapstelen! Twee zalige recepten, waaronder een limabonensalade met raapstelen, raapsteelpesto, doperwten en feta. En het tweede gerecht? Tja, daarvoor moet je toch echt het gloednieuwe nummer van delicious. magazine in huis halen.
Het recept
glutenvrij, vegetarischaantal 4 | bijgerecht, lunch, salade, voorgerecht | feestelijk, lente, zomer | | glutenvrij, vegetarischTijdens de lockdown genoten we online bijna dagelijks van de culinaire capriolen van Mae & haar moeder Minta, adjunct-hoofdredacteur van delicious. Vanaf nu vind je elke maand twee vegetarische recepten van Minta & Mae in delicious. magazine, elke maand met een andere seizoensgroente in de hoofdrol. Deze maand staat in het teken van raapstelen, met onder andere dit heerlijke recept voor limabonen met raapstelen, raapsteelpesto, doperwten & feta. Een fris groentegerecht boordevol seizoensgroenten.Ingrediënten
- 400 g raapstelen*
- 20 g basilicum
- 40 g parmezaanse kaas fijngeraspt
- 4 el pijnboompitten geroosterd
- 75 ml extra vergine olijfolie
- zonnebloemolie om in te bakken
- 400 g limabonen uitgelekt
- 400 g kikkererwten uitgelekt
- 300 g diepvriesdoperwten
- 15 g dille fijn gesneden
- 100 g feta
- rasp van ½ citroen
Instructies
Snijd voor de pesto 40 g van de raapstelen en de basilicum (met steegrof en voeg samen met de parmezaanse kaas, 2 el pijnboompitten en olijfolie in een hoge beker en pureer tot grove pesto. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan met dikke bodem en bak de helft van de overgebleven raapstelen 1 min. tot ze iets slinken. Doe de limabonen, kikkererwten en doperwten erbij en schep om tot ze warm zijn. Breng op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur en roer de pesto door het bonenmengsel. Schep de rest van de raapstelen en dille erdoor en verdeel het bonenmengsel over 4 borden. Verdeel de feta, rest van de pijnboompitten en de citroenrasp erover.Voedingswaarde
calorieën: 633kcaleiwit: 28gvet: 41gkoolhydraten: 30gDit recept printenTIP ook lekker met rucola in plaats van raapstelen. IN plaats van limabonen en/of kikkererwten kan je ook kiezen voor cannellinibonen. VEGAN TIP Vervang de Parmezaan en feta door een vegan variant, dan is het gerecht vegan. Meer recepten van Minta & Mae? Bestel nu delicious. magazine editie 5 zonder verzendkosten.Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!