aantal 4 |
Borrelhapje, hapje, hapjes, lunch, lunchgerecht |
feestelijk, weekend |
|
Creëer een doordeweeks feestje aan tafel met deze mini-zalmburgers. Kinderen zijn dol op deze burgers die boordevol goede vetten en vitaminen zitten.
Ingrediënten
- 500 g zalmfilet zon der huid, in stukjes
- 1 el bloem
- 1 el biocitroen rasp
- 5 el olijfolie
- 1 gele paprika in reepjes
- 400 g Chinese kool in reepjes
- 125 g zure room 1 bekertje
- 1 kleine sjalot fijngesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 tl kappertjes
- 2 el dille fijngesneden
- 3 el olijfolie
- 8 mini-burgerbroodjes
- 1 rode ui in ringen
Instructies
- Maal in de keukenmachine de zalmfilet fijn, doe dit evt. in 2 porties.
- Meng de bloem, de citroenrasp en zout en peper naar smaak door het zalmgehakt. Vorm er met vochtige handen 8 burgertjes van.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Roerbak de paprikareepjes 2 min. Schep de kool erdoor, zet het vuur lager en bak de kool in 5 min. beetgaar.
- Meng intussen de zure room met de sjalot, de knoflook, de kappertjes, de dille en peper naar smaak.
- Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie. Bak de zalmburgertjes in 6-8 min. bruin en gaar.
- Snijd de broodjes open. Beleg de onderste helften van de broodjes met een beetje kool, de uienringen, een zalmburger en lepeltje dillecrème. Leg de bovenste helften erop en steek er eventueel een prikker door. Zet de burgers op een schaal en serveer de rest van de kool apart erbij.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Liever een ander visje? Probeer dan deze pikante visburger met schelvis.