minestrone met bonen, cavolo nero en saucijzen

minestrone met bonen, cavolo nero en saucijzen

Op grauwe winterdagen is er niks zo troostend als een grote pan met comfortfood. Deze minestrone met bonen, cavolo nero en saucijzen valt absoluut in die categorie. Want deze soep is vullend, vol van smaak en het is iedere keer weer balen als de bodem van de kom al in zicht komt.

Nog meer zin in soep? 21x makkelijke maaltijdsoepen voor doordeweeks

Minestrone met bonen, cavolo nero en saucijzen

aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend, winter | italiaans |
Laat het maar aan de Italianen over om soep te maken waar je maag én hart blij van worden. Dit is comfort food op z'n best.
kooktijd35 minutes

ingrediënten

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 320 g Italiaanse saucijzen, bijv. met venkelzaad, zonder vliesjes, vulling verbrokkeld
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • 1 wortel, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el fijngesneden rozemarijnnaaldjes
  • 180 ml witte wijn
  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • 500 ml gezeefde tomaten, passata
  • 400 g cannellinibonen, 1 blik, uitlekgewicht 265 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 150 g arboriorijst
  • 300 g cavolo nero, zonder harde nerf, blad in stukjes gescheurd
  • fijngeraspte pecorino
  • basilicumblaadjes, voor erbij

instructies

  • Verhit de olie in een ruime pan op matig tot hoog vuur, voeg het saucijzenvlees toe en bak het in ± 5 min. rul terwijl je het opbreekt met een houten pollepel.
  • Draai het vuur wat lager, voeg de ui, bleekselderij, wortel, knoflook en rozemarijn toe en bak ze ± 5 min. op matig vuur, onder af en toe omscheppen. Schenk de wijn erbij, breng aan de kook en laat in ± 5 min. inkoken tot de helft. Voeg de bouillon, tomaten, bonen, rijst en wat zout en peper toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep onder af en toe roeren 20 min. koken.
  • Voeg de cavolo nero toe en laat in 1-2 min. slinken.
  • Schep de soep in kommen en strooi er vlak voor serveren de pecorino en basilicumblaadjes over.
Voedingswaarde:
calorieën: 476kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 35g
auteur: delicious.
RECEPT: SILVIA COLLOCA | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog meer Italiaans comfortfood: 21x Italiaanse stoofgerechten

minestrone met bonen, cavolo nero en saucijzen