vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
Denk eens aan deze Mexicaanse salade en geef de maïs, avocado en tortilla in je salade de kruidige rooksmaak van Calvé Mexican style Chipotle en geroosterde paprika’s mee.
Ingrediënten
- 2 maïskolven
- arachideolie
- 4 tarwetortilla’s
- 5 el Calvé Chipotle Mexican style saus + wat extra voor erbij
- 3 el zure room
- 2 avocado’s rijp
- 2 paprika’s geroosterd, pot
- ¼ ijsbergsla
- 1 little gem
- 1 rode ui
- 50 g feta
- 2 el korianderblaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de maïskolven met wat arachide-olie en bestrooi met peper en zout. Snijd de tarwetortilla’s in repen en bestrijk met wat arachide-olie.
- Bak de maïs in het midden van de oven in ± 35 min. gaar. Draai ze halverwege en leg na 30 min. de tortillarepen naast en bak deze lichtbruin. Neem uit de oven, laat afkoelen en snijd de korrels van de maïskolven.
- Meng intussen de Calvé Chipotle Mexican style saus met de zure room. Snijdde rijpe avocado’s en geroosterde paprika’s in smalle parten. Snijd de ijsbergsla en little gem in repen en de rode ui in halve ringen.
- Meng de groenten met de chipotle-zureroomsaus. Verkruimel de feta en bestrooi er – samen met de korianderblaadjes – de groenten mee.
- Serveer met de tortillarepen en wat extra chipotlesaus erbij.
Voedingswaarde
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Yvonne Jimmink
delicious. samen met Calvé
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!