meloensalade met mozzarella en ham-pangrattato

meloensalade met mozzarella
aantal 6 |
bijgerecht, lunch, lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, weekend, zomer |
internationaal |
Lange tijd waren fruitsalades een no go. Hoogste tijd om ze van dat imago te verlossen. Perzik, meloen, druiven, ananas en vijgen zijn juist de bom in royale zomersalades. Geef deze meloensalade bij de bbq, als voorgerecht of serveer 'm op warme dagen als lunch.
kooktijd15 minutes

ingrediënten

  • 1 kleine cantaloupemeloen
  • 250 g mozzarella, 2 bollen, in stukken gescheurd
  • 25 g erwtenscheuten of evt. gemengde sla
  • 3 el fijngesneden bieslook

ham-pangrattato

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 4 plakjes rauwe ham, fijngesneden
  • 70 g vers broodkruim
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 teen knoflook, geperst

bieslookdressing

  • 1 bosje bieslook, grof gesneden
  • 80 ml extra vergine olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • 2 tl vloeibare honing

instructies

  • Verhit voor de ham-pangrattato de 3 el olie in een kleine koekenpan op halfhoog vuur. Bak hierin de stukjes ham 2-3 min. onder regelmatig omscheppen goudbruin en knapperig. Voeg het broodkruim, venkelzaad en de knoflook toe en bak het broodkruim in 5-6 min. krokant. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Laat afkoelen.
  • Doe intussen alle ingrediënten voor de bieslookdressing in een mengbeker en mix ze glad met een staafmixer. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  • Snijd de meloen in dunne parten en verwijder de schillen en pitten. Zet de punten meloen vlak voor serveren op een schaal. Verdeel de mozzarella en erwtenscheuten erover. Sprenkel de bieslookdressing erover. Bestrooi met fijngesneden bieslook, zout, peper en de ham-pangrattato en serveer direct.

Voedingswaarde:

calorieën: 385kcal

|

eiwit: 12g

|

vet: 28g

|

koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
Recept: Georgie Esdaile,
Fotografie: Brett Stevens,
Styling: Kirsten Jenkins

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
meloensalade met mozzarella
Recept: Georgie Esdaile, Fotografie: Brett Stevens, Styling: Kirsten Jenkins