Meatloafjes met oogst-salsa

Meatloafjes met oogst-salsa

aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd | mediterraans | lactosevrij
In het weekend hebben de meeste mensen tijd om eens uitgebreid te koken. Mét kids, want die maken gewoon hun eigen meatloafjes. Voor de salsa geldt: houd de ingrediënten voor de salsa lekker grof. Dat staat stoer en heeft een extra knapperige beet. En tussen ons: het is ook nog eens erg easy!
Kooktijd20 minutes
Oven35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 3 bosjes kruiden à 15 g: platte peterselie, munt en koriander, grof gehakt
  • 4 takjes rozemarijn
  • 8 plakken bacon
  • 1 komkommer
  • 250 g kerstomaatjes sappig, rijp en in partjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 el olijfolie groen + extra om brood te dippen
  • voor erbij: brood en balsamico

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200°C. Meng het gehakt met 1/3 van de kruiden en breng op smaak met zout en peper. Vorm er 4 ‘blokken’ van en leg er een takje rozemarijn op. Wikkel elk ‘blokje’ in 2 plakjes bacon. Leg de meatloafjes op de naad van de bacon op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meatloafjes in de oven in 15 min. gaar.
  • Snijd intussen de komkommer in de lengte in vieren. Schraap de zaadlijsten met een stevige theelepel eruit en snijd de komkommerhelften in blokjes van 1/2 cm. Prak de tomaatjes grof met een vork. Schep er de komkommer, de ui, rest van de kruiden en olijfolie door. Breng goed op smaak met zout en peper.
  • Leg de meatloafjes op 4 borden. Schep er de salsa bij en serveer met flinke stukken brood. Geef er nog wat mooie groene olijfolie en evt. balsamicoazijn bij om het brood in te dippen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
grove salsa
Houd de ingrediënten voor de salsa lekker grof. Dat staat stoer en heeft een extra knapperige beet. Door het prakken van de tomaatjes komen de heerlijke tomatensappen vrij die de salsa zijn frisse smaak geven. En je hebt geen azijn of citroen meer nodig.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!