mascarponetaart met bessen

mascarponetaart met bessen
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIAN PARISI, DOSIA BREWER FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING DAVID MORGAN

Zonder stress voor een groot gezelschap Italiaans koken? In het nieuwe nummer van delicious. delen we gerechten en handige voorbereidingstips, waarmee je de tafel met gemak volzet met eten, inclusief deze imposante mascarponetaart als toet!

Mascarponetaart met bessen

aantal 12 | gebak, taart, zoet | feestdagen, feestelijk, weekend | italiaans |

Feeds a crowd dus ideaal voor een groot gezelschap. Bovendien kun je deze laagjestaart heel goed voorbereiden, so no stress!

Kooktijd:1

oven25

Totale tijd:1 25

Kookgerei

  • standmixer of handmixer met garde
  • 2 ronde taartvormen van 24 cm Ø, ingevet en bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 8 eieren, op kamertemperatuur
  • 330 g kristalsuiker
  • 150 g bloem tipo ‘00’, gezeefd + extra om mee te bestuiven
  • 100 g pistachenoten, heel fijn gehakt + extra grof gehakt om te serveren
  • 200 g amandelmeel
  • 1 tl anijszaad

mascarponeroom

  • 250 g mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, merg eruit geschraapt
  • rasp van 1 biocitroen

bessensaus

  • 500 g gemengde bessen, wij nemen frambozen en bosbessen
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 tl citroensap

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht. Doe de eieren en 330 g suiker in de mixer met de garde. Klop op gemiddelde snelheid ± 20 min. tot het mengsel zeer dik, bleek en romig is. Voeg de gezeefde bloem toe en gebruik een spatel om van onder naar boven te mengen zodat het goed gemixt is. Voeg de fijngehakte pistachenoten, het amandelmeel en anijszaad toe en roer tot alles is opgenomen.
  2. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormen. Bak in ± 25 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vormen, haal ze er daarna uit en laat volledig afkoelen op een rooster.
  3. Klop intussen voor de mascarponeroom de mascarpone even kort los in een kom. Voeg de slagroom, 4 el suiker, het vanillemerg en de citroenrasp toe en klop met de mixer in 3-5 min. tot een stijve massa. Laat verder opstijven in de koelkast tot gebruik.
  4. Doe intussen voor de bessensaus 250 g van de bessen met de 100 g suiker en het citroensap in een steelpan en breng aan de kook. Laat al roerend 3-5 min. koken of tot de bessen zacht zijn. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  5. Plaats een taartbodem op een schaal. Druppel er wat bessensaus over. Bestrooi met 125 g bessen en top af met de helft van de mascarponeroom.
  6. Plaats de tweede taartbodem erop. Bestrijk met de rest van de mascarponeroom en de rest van de bessen en bestrooi met de extra gehakte pistachenoten. Druppel er een beetje bessensaus over en serveer met de resterende saus ernaast.

Voedingswaarde

  • calorieën: 544 kcal
  • eiwit: 13 g
  • vet: 31 g
  • koolhydraten: 52 g

 TIP Maak de taartbodems 1 dag eerder en bewaar ingepakt in vershoudfolie in de koelkast. Ook de bessensaus en mascarponeroom kun je prima 1 dag eerder maken en koel bewaren. Zo zet je de taart een paar uur voordat je gaat eten makkelijker in elkaar.

RECEPTEN, FOODSTYLING JULIAN PARISI, DOSIA BREWER FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING DAVID MORGAN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer ook eens dit ijs waarvoor je geen ijsmachine nodig hebt