vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht, soep |
doordeweeks |
marokkaans |
vegetarisch
Een lekker stevige tomatensoep waar je iedereen blij mee maakt. In 10 minuutjes zet je 'm in elkaar, om het gerecht daarna nog twee uur te laten pruttelen. Zo wordt de soep nog lekkerder.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 el tomatenpuree
- 1½ tl gemalen komijn
- 2 tl zoet paprikapoeder
- ½ tl gemalen kruidnagel
- 1 laurierblaadje
- 1 l groentebouillon
- 800 g tomatenblokjes, uit blik
- ½ bosje koriander, blaadjes fijngesneden + extra blaadjes
- 800 g kikkererwten, uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 800 g bruine linzen, uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- Griekse yoghurt en geroosterde pitabroodjes, voor erbij
Instructies
- Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en bak de ui en knoflook 3-4 min. Voeg de tomatenpuree, specerijen en het laurierblaadje toe en schep 1 min. om. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en koriander toe. Breng aan de kook, leg de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de soep 1 uur trekken.
- Voeg dan de kikkererwten en linzen toe en laat de soep ± 30 min. trekken. Haal de deksel van de pan en laat de soep onafgedekt nog 30 min. iets inkoken. Garneer met de extra koriander en serveer er yoghurt en pitabroodjes bij.
Voedingswaarde
calorieën: 280kcal
eiwit: 18g
vet: 6g
koolhydraten: 38g
Recept: Valli Little,
Fotografie: Jeremey Simons,
Styling: David Morgan
Fotografie: Jeremey Simons,
Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: pittige vegetarische ramen met groenten