De Marokkaanse keuken staat bekend om ingrediënten als amandelen, abrikozen, lamsvlees en specerijen als saffraan. Tip voor vanavond: deze Marokkaanse lamskarbonades met bietjes en moghrabieh.
kooktijd40 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
ingrediënten
500gbietjesrauw, rood en geel*, grote in kwarten
450gmoghrabieh*of neem couscous
8lamslendekarbonades
½tlkomijngemalen
½tlkaneelgemalen
3tlza’atar*
80mlolijfolie
1elrode wijnazijn
½muntbosje, blaadjes geplukt
35gamandelenblank, in staafjes, geroosterd Griekse yoghurt, voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Verpak elk bietje of de kwarten in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Rooster de bietjes in 35-40 min. of tot ze gaar zijn.
Kook intussen de moghrabieh volgens de aanwijzing op de verpakking gaar, meestal duurt dat 10 min.
Bestrooi de lamskarbonades met de komijn, kaneel, zout en peper en 1 tl za’atar. Verhit 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de koteletjes, af en toe kerend, 6-8 min. voor medium of langer naar smaak. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
Schep de overige 2 el olie met de azijn en overige 2 tl za’atar door de moghrabieh. Schil de bietjes en halveer ze. Serveer de lamskarbonades met de moghrabieh, munt, amandelen en yoghurt.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Rauwe bietjes koop je bij natuurwinkels of op de (boeren)markt. Moghrabieh is grote Libanese parelcouscous, te koop bij mediterrane en Midden-Oosterse winkels. Za’atar vind je bij grotere supermarkten of mediterrane of Midden-Oosterse winkels.Meer internationale recepten vind je in delicious. proef de wereld! Leuk als culi-cadeau of lekker voor jezelf!Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Andy Lewis. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Bas Robben