Makkelijke paddenstoelensoep met tijm

Makkelijke paddenstoelensoep met tijm
Fotografie: Nigel Lough Styling: Kirsten Jenkins
aantal 4 |
soep |
herfst, najaar, weekend, winter |
frans |
Ook zo gek op paddenstoelen? In de herfst maken we het liefst elke week deze zalige, simpele én makkelijke paddenstoelensoep met tijm.

Meer weten over paddenstoelen? In dit artikel vertellen we je alles over wilde paddenstoelen.

Totale tijd1 hour

Kookgerei

  • ook nodig: blender of staafmixer

Ingrediënten

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 5 sjalotten in kwarten
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 4 takjes tijm blaadjes geplukt
  • 300 g kastanjechampignons in plakjes
  • 125 ml sherry
  • 50 g gedroogde porcini eekhoorntjesbrood, geweekt in 150 ml heet water
  • 11 ⁄2 l kippenbouillon
  • bekertje slagroom
  • evt. flinterdun geschaafde zwarte truffel Italiaanse delicatessenwinkel
  • voor erbij: sneetjes getoast brood

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de sjalotten met de knoflook en de helft van de tijm toe en schep 5 min. om tot ze glazig en geurig zijn. Voeg de champignons toe en draai het vuur wat hoger. Schep ze op middelhoog vuur 8-10 min. om tot ze gaar zijn en licht kleuren.
  • Voeg de sherry toe en laat de soep in ± 2 min. met eenderde inkoken. Voeg de porcini met het weekwater en de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 45 min. zachtjes koken. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in kommen, sprenkel de slagroom erover en schaaf er evt. wat truffel over. Garneer met de rest van de tijm en serveer met toast.

Voedingswaarde

calorieën: 372kcal
eiwit: 8g
vet: 25g
koolhydraten: 24g
auteur: delicious.
VEGA/VEGAN Vervang de kippenbouillon door groente- of paddenstoelenbouillon. Vervang de room door een plantaardige variant

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!