aantal 4 |
soep |
herfst, najaar, weekend, winter |
frans |
Ook zo gek op paddenstoelen? In de herfst maken we het liefst elke week deze zalige, simpele én makkelijke paddenstoelensoep met tijm. Meer weten over paddenstoelen? In dit artikel vertellen we je alles over wilde paddenstoelen.
Totale tijd1 hourhour
Kookgerei
ook nodig: blender of staafmixer
Ingrediënten
4elextra vergine olijfolie
5sjalottenin kwarten
2tenenknoflookgeperst
4takjes tijmblaadjes geplukt
300gkastanjechampignonsin plakjes
125mlsherry
50ggedroogde porcinieekhoorntjesbrood, geweekt in 150 ml heet water
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de sjalotten met de knoflook en de helft van de tijm toe en schep 5 min. om tot ze glazig en geurig zijn. Voeg de champignons toe en draai het vuur wat hoger. Schep ze op middelhoog vuur 8-10 min. om tot ze gaar zijn en licht kleuren.
Voeg de sherry toe en laat de soep in ± 2 min. met eenderde inkoken. Voeg de porcini met het weekwater en de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 45 min. zachtjes koken. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen, sprenkel de slagroom erover en schaaf er evt. wat truffel over. Garneer met de rest van de tijm en serveer met toast.
Voedingswaarde
calorieën: 372kcal
eiwit: 8g
vet: 25g
koolhydraten: 24g
auteur: delicious.
VEGA/VEGAN Vervang de kippenbouillon door groente- of paddenstoelenbouillon. Vervang de room door een plantaardige variant