Snel, nee súpersnel iets gezonds en lekkers op tafel krijgen is voor ons dagelijkse kost. Hoe we dat leuk houden? Door niet steevast terug te vallen op klassiekers. Ook al is het spitsuur en wil je lichaam op standje horizontaal, geeft het ons energie om toch wat nieuws te proberen. Doe je mee?
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | vegetarisch
Tip: lekker met een scheut olijfolie en citroenrasp over de burrata voor een frisse touch! En eten de kinderen niet mee, voeg dan een rood pepertje toe aan de saus voor meer pit.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 tl oregano
- 70 g tomatenpuree
- 2 potten geroosterde paprika à 465 g, uitlekgewicht 350 g, grof gesneden
- 300 g mafaldine (pasta)
- 125 g crème fraîche
- 40 g kappertjes, uitgelekt
- 1 potje Taggiasche olijven à 135 g, uitlekgewicht 66 g, zonder pit
- 1 bol burrata
- 75 g rucola
Instructies
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en oregano ± 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de geroosterde paprika samen met 200 ml water toe en laat ± 10 min. stoven.
- Kook intussen de mafaldine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 1 kopje kookvocht op.
- Pureer de paprikasaus samen met een scheutje kookvocht glad. Roer de crème fraîche, kappertjes en olijven door de saus en breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta door de saus.
- Schep de pasta in diepe borden, scheur de burrata in vieren en verdeel erover. Garneer met de rucola.
Voedingswaarde
- calorieën: 602 kcal
- eiwit: 21 g
- vet: 27 g
- koolhydraten: 66 g
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE MEVROUW MEL, STYLING INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING TANJA HAAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Deze salade past er heel goed bij (maar haal dan wel de burrata uit dit recept weg): burrata met gemarineerde courgette & basilicumolie