macadamiacake met passiefruitglazuur

macadamiacake met passiefruitglazuur
RECEPT, BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING DAVID MORGAN

aantal 8 | taart, zoet | feestelijk, weekend | internationaal |

Fijngehakte macadamia's in het beslag zorgen voor een rijke, boterige smaak en luchtig kruim. Deze cake is in één woord sen-sa-tio-neel!

Kooktijd:30

oven + afkoelen1 40

Totale tijd:2 10

Kookgerei

  • ook nodig: springvorm van 22 cm Ø, ingevet en bodem bekleed met bakpapier*

Ingrediënten

  • 150 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 50 g macadamianoten
  • rasp van 1 biocitroen
  • 7 eieren
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 4 el 60 ml zonnebloemolie
  • crème fraîche, voor erbij

passiefruitglazuur

  • 120 g poedersuiker, gezeefd
  • 2 passievruchten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bestuif de rand van de ingevette springvorm met zelfrijzend bakmeel en schud het teveel eruit.
  3. Doe de macadamianoten met 50 g van het zelfrijzend bakmeel in een keukenmachine en hak fijn.
  4. Zeef de resterende 100 g zelfrijzend bakmeel boven een grote kom. Voeg het macadamiamengsel en de citroenrasp toe en roer door.
  5. Klop de eieren met de suiker in 6-8 minuten op hoge snelheid tot een bleek en luchtig mengsel.
  6. Voeg al kloppend geleidelijk de zonnebloemolie toe en klop tot een glad geheel.
  7. Spatel het meelmengsel er voorzichtig door.
  8. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 55 minuten goudbruin. De cake is gaar als hij in het midden veerkrachtig aanvoelt bij lichte druk.
  9. Laat 20 minuten afkoelen in de vorm, stort daarna op een rooster en laat volledig afkoelen.
  10. Meng voor het glazuur de poedersuiker met het vruchtvlees van de passievruchten.
  11. Schep het glazuur over de afgekoelde cake.
  12. Serveer met crème fraîche.

Voedingswaarde

  • calorieën: 407 kcal
  • eiwit: 8 g
  • vet: 18 g
  • koolhydraten: 51 g

RECEPT, BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING DAVID MORGAN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Liever wat handzamere cakejes, maak dan: madeleines met yuzu