vegetarisch
aantal 6 |
hoofdgerecht |
|
amerikaans |
vegetarisch
hoofdgerecht |
|
amerikaans |
vegetarisch
Altijd lekker zo’n bord macaroni met kaas. Maar het kan ook anders. Wat denk je van deze vega versie met zacht, gesmoorde prei, gruyere en en pittige mierikswortel?
Kookgerei
-
ook nodig: ovenschaal van 1 1⁄2 l inh., ingevet
Ingrediënten
- 50 g boter
- 3 el extra vergine olijfolie
- 2 preien, in dunne ringen
- 2 bloemige aardappels geschild, grof geraspt
- 5 el 35 g bloem
- 600 ml slagroom
- 3 el versgeraspte mierikswortel*
- 3 tl vers gemalen zwarte peper
- 350 g macaroni beetgaar gekookt, koud afgespoeld en uitgelekt
- 8 takjes tijm, blaadjes afgeplukt van 4 takjes
- 150 g gruyère, grof geraspt
- 2 bollen buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verhit de boter en olie in een grote koekenpan op matig tot laag vuur. Bak hierin de prei met 1 tl zeezoutvlokken 20 min. zachtjes onder af en toe omscheppen. Voeg de geraspte aardappels toe en schep 2-3 min. om. Strooi de bloem erover en roer 1 min. Roer de room erdoor met scheutjes van 60 ml tegelijk, zodat je geen klontjes krijgt. Laat onder af en toe roeren ± 5 min. zachtjes inkoken. Schep de mierikswortel, 3 tl versgemalen zwarte peper, de pasta en tijmblaadjes erdoor. Voeg de helft van de gruyère toe en schep het mengsel in de ovenschaal. Strooi de stukjes mozzarella, de resterende 75 g gruyère en de rest van de tijm erover. Zet in de oven en laat in ± 30 min. door en door heet worden en gratineren.
Voedingswaarde
calorieën: 935kcal
eiwit: 25g
vet: 66g
koolhydraten: 58g
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!