aantal 10 |
hapje |
weekend |
hollands |
De boeren Leidse is een traditioneel Hollands product. Tijdens de V.O.C.-reizen werd deze kaas vanwege z’n goede houdbaarheid meegenomen op verre reizen. Leidse op de boterham kennen we allemaal. Wat kaas over? Maak dan eens deze lofschuitjes, een heerlijk borrelhapje!
kooktijd15 minutes minutes
totale tijd15 minutes minutes
ingrediënten
- 2 struikjes witlof
- 50 g roomkaas
- 50 g boeren Leidse geraspt
- 1 ons katenspek
instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd van het witlof ongeveer 7 cm van de onderkant af. Haal de blaadjes los en kies er 10 mooie uit. Meng in een kom de roomkaas met de boeren Leidse en vul de witlofblaadjes ermee. Rol elk gevuld schuitje in een plakje katenspek en zet ze 7 min. in de oven.
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!