Loempia met kip, garnalen en paddenstoelen

Loempia met kip, garnalen en paddenstoelen

aantal 4 | hapje, voorgerecht | familietijd, weekend | aziatisch |
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 4 loempiavellen groot, diepvries, 21 cm Ø, toko, ontdooid
  • frituurolie
  • evt. dipsaus van sojasaus bosuiringen, rodepeper-ringen en sesamzaad, voor erbij

vulling

  • 125 g taugé
  • 75 g kipfilet fijngesneden
  • 50 g garnalen groot, rauw, gepeld, fijngesneden
  • 10 g Chinese paddenstoelen gedroogd, geweekt*, steeltjes verwijderd, fijngesneden
  • 1 el sojasaus donker
  • ½ el Shaoxing rijstwijn of droge sherry
  • ½ tl sesamolie
  • ½ tl sechuanpeper toko, fijngewreven

Instructies

  • Meng voor de vulling de taugé, kipfilet, garnalen, paddenstoelen, sojasaus, rijstwijn, sesamolie, ½ tl zout en de sechuanpeper goed door elkaar.
  • Klop het ei los met 1 el water. Haal de loempiavellen voorzichtig van elkaar en leg ze met één punt naar je toe op je werkvlak. Schep op elk loempiavel ± 5 el vulling en vouw de onderkant eroverheen. Vouw de zijkanten naar binnen. Bestrijk de bovenrand met het losgeklopte eimengsel en vouw de vellen dicht tot een envelopje.
  • Verhit de frituurolie tot 180⁰C., liefst in een frituurpan.
  • Laat de loempia’s met de gladde kant naar boven in de olie glijden en bak ze, per 2 of per 4 in 3-4 min. onder regelmatig keren goudbruin en gaar. Schep de loempia’s met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer direct, evt. met een dipsaus.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Chinese gedroogde paddenstoelen zijn verkrijgbaar bij de toko. Ze zijn het lekkerste wanneer je ze 1 nacht laat weken.
Recepten en bereiding: Coen Beute. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!