glutenvrij, lactosevrij, vegan, veganistisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
weekend |
internationaal |
glutenvrij, lactosevrij, vegan, veganistisch
Start het jaar met homemade food met per gerecht minder dan 500 calorieën. Linzendahl met groenten – een lichte versie van een internationale klassieker – lekker, makkelijk, ultralicht en toch rijk van smaak.
Ingrediënten
- 4 tl olijfolie of macadamia-olie
- 1 rode ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 tl geraspte gemberwortel
- 1 tl gemalen kurkuma
- ½ tl chilipoeder
- 210 g rode linzen of gele spliterwten afgespoeld en uitgelekt
- 3 trostomaten fijngesneden
- 1 aardappel geschild en fijngesneden
- 2 tl bruin mosterdzaad
- 2 takjes verse kerrieblaadjes
- 12 papadums ± 30 g, gebakken, voor erbij
- halve limoenen voor erbij
Instructies
- Verhit 2 tl olie in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Schep hierin de ui ± 5 min. om. Voeg de knoflook, gemberwortel en het kurkuma- en chilipoeder toe. Schep ± 1 min. om tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de linzen, tomaten, aardappel en 1 l water toe aan de pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof in 30-35 min. gaar.
- Verhit de overige 2 tl olie in een kleine koekenpan op matig vuur. Voeg het mosterdzaad en de kerrieblaadjes toe en schep ± 30 sec. om tot het mosterdzaad opspringt in de pan. Schep de kerrieblaadjes, mosterdzaad met aanhangende olie uit de pan over de linzen. Serveer met de papadums en halve limoenen.
Voedingswaarde
calorieën: 366kcal
eiwit: 17g
vet: 8g
koolhydraten: 53g
Recepten, Styling, Bereiding: Kim Coverdale, Liz Macri, Chrissy Freer, Alison Adams, Fotografie: Chris L. Jones, Guy Bailey, Jeremy Simons, Al Richardson
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: kurkuma dahl met flatbread & kerrieblaadjes | delicious.magazine