gebroken linguine pasta met romige tuinbonensaus & dille

gebroken linguine pasta met romige tuinbonensaus & dille
RECEPT: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: ALAN JENSEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: VICTOR DE LAUNAY.
lactosevrij, vegan
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | lactosevrij, vegan
Honger maakt rauwe bonen niet zoet: kook of smoor ze voor je ze eet. Tuinbonen zijn gelukkig zo klaar, zodat je binnen 35 minuten deze slierten linguine om je vork kunt draaien. Hoewel slierten… je breekt de pasta zodat de linguine en bonen nog beter mengen.
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 75 ml zonnebloemolie
  • 3 uien, in halve ringen
  • 75 g tuinbonen, gedroogde (mediterrane winkel)
  • 100 ml extra vergine olijfolie + extra
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • rasp van 1 biocitroen
  • 350 g linguine of gebroken Turkse pasta
  • 1 bos dille

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de uien onder voortdurend omscheppen goudbruin in 15-20 min.
  • Kook de gedroogde tuinbonen in licht gezouten water tot pap in ± 20 min. en laat indikken. Als het te dik wordt, voeg je wat water toe.
  • Klop de extra vergine olijfolie, knoflook en citroenrasp door de saus en breng op smaak met zout.
  • Breek de linguine in stukken. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water.
  • Snijd de dille fijn. Schep de pasta met de uien en wat van de dille door de tuinbonensaus. Verdeel over borden, besprenkel met olijfolie en bestrooi met dille.

Voedingswaarde

calorieën: 808kcal
eiwit: 14g
vet: 50g
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
RECEPT: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: ALAN JENSEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: VICTOR DE LAUNAY.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog meer tuinbonen: alles over tuinbonen + 13 recepten