aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
spaans |
lactosevrij
Spanje meets Italië met een vleugje uit de Oosterse keuken. In dit gerecht kom je het allemaal tegen! Italiaanse linguine, Spaanse merguez worstjes en linzen uit de Mediterrane keuken. Een explosie van verschillende smaken.
Ingrediënten
- 300 g linguine
- 1 rode chilipeper
- 4 merguez lamsworstjes
- 250 g kastanjechampignons in plakjes
- 400 g cherrytomaatjes gehalveerd
- 130 g linzen uitgelekt uit blik
- handvol basilicumblaadjes
voorraad
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
Instructies
- Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Druk het vlees uit de worstjes en bak in 3 min. rul. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak nog 1 min.
- Voeg de champignons toe en bak 3 min. Schep de tomaatjes erdoor en bak 6-8 min. tot de sappen vrijkomen en de tomaatjes zacht zijn. Schep er de linzen door.
- Giet de pasta af; vang een kop kookvocht op. Schep de linguine met een scheut kookvocht door de linzensaus. Breng op smaak met zout en peper en schep ook de basilicumblaadjes erdoor.
- Schep de pasta op een schaal of de borden en maak naar wens af met wat extra vierge olijfolie.
Voedingswaarde
calorieën: 751kcal
eiwit: 39g
vet: 31g
koolhydraten: 74g
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Enthousiast over linguine? Dan is dit gerecht met linguine en broccolipesto iets voor jou!