aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
feestelijk, pasen |
amerikaans, frans, fusion, internationaal |
Groot vlees bereiden lastig? Wel nee! Het is makkelijker dan eenpersoons porties en het fornuis of de oven doen al het stoofwerk voor je. Dit zorgt voor fantastisch veel smaak. Het enige dat je nodig hebt, is een beetje geduld! Proef deze procureur met gember, sinaasappel en tijm maar eens, of ga voor gestoofde ossenstaart met polenta en gestoofde radicchio.
kooktijd30 minutes minutes
oven7 hours hours
totale tijd7 hours hours 30 minutes minutes
ingrediënten
- 1 kg procureur*, zonder been
- 8 el olijfolie
- 1 biosinaasappel, klein
- 2 cm gemberwortel, geschild
- 6 tijm, takjes
- 150 ml witte wijn, droog
- 500 g kriel, in de schil, grote gehalveerd
- 300 g haricots verts
- 3 el peterselie, fijngesneden
instructies
- Verwarm de oven voor op 100°C. Leg de procureur in een braadslede of ovenschaal. Besprenkel het vlees met 3 el olijfolie. Boen de sinaasappel schoon en rasp 2-3 tl van de schil boven het vlees. Rasp ook de gember boven het vlees. Wrijf de procureur met de sinaasappel, gember en zout en peper naar smaak in.
- Snijd de sinaasappel in plakjes en verdeel deze met de tijm over het vlees. Schenk de wijn erbij. Dek de braadslee of schaal goed af met aluminiumfolie zodat er geen vocht ontsnapt. Gaar het vlees 6-7 uur (afhankelijk van de dikte) langzaam in de voorverwarmde oven tot het vlees botermals is en met 2 vorken makkelijk in plukjes te trekken is. Zet het anders nog 30 min. terug in de oven.
- Verhit in een hapjespan 3 el olijfolie. Schep de kriel door de olijfolie en bak met de deksel op de pan op matig vuur in 10-12 min bijna gaar. Schep af en toe om. Neem de deksel van de pan en bak de aardappeltjes in 5 min. goudbruin. Verhit de rest van de olijfolie.
- Schep de haricots verts erdoor en bak ze in 4-5 min. beetgaar. Voeg de peterselie en zout naar smaak toe. Leg de procureur op een grote plank of schaal en leg er 2 vorken bij zodat iedereen zelf grote of kleinere stukken vlees kan nemen. Serveer met de krieltjes en peterselie- boontjes.
auteur: delicious.
* Vraag je slager om een goed dooraderd, dus niet te droog stuk procureur.
RECEPT, STYLING, BEREIDING: JANNEKIE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: STUDIO PHILIPPI | BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!