Lange vingers met aardbei

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lange-vingers-delicious


aantal | zoet | familietijd, weekend | hollands |
kooktijd15 minuten
Oven13 minuten
totale tijd28 minuten

ingrediënten

  • 3 eieren gesplitst + 1 eiwit, losgeklopt
  • 1 vanillestokje opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
  • 40 g kristalsuiker fijn
  • 10 g custardpoeder
  • 80 g bloem
  • 15 g aardbei* gevriesdroogd
  • 2 el kristalsuiker
  • ook nodig: bakplaat belegd met bakpapier

instructies

  • Klop voor de koekjes de eidooiers met de fijne suiker en vanillezaadjes van 1 vanillestokje in 5-8 min. dik, romig en bleekgeel. Klop in een andere, brandschone kom de 3 eiwitten stijf en spatel ze luchtig en voorzichtig door het dooiermengsel.
  • Zeef het custardpoeder en de bloem boven het eiermengsel en spatel er voorzichtig en luchtig doorheen.
  • Maal in het kleine bakje van de keukenmachine de gevriesdroogde aardbei tot poeder.Houd van het poeder 2 el voor de garnering achter. Voeg de gewone kristalsuiker toe aan de keukenmachine en pulseer tot het mengsel lichtroze is.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet een spuitzak met spuitmondje in een hoge smalle beker. Vul de spuitzak met hetkoekbeslag. Spuit lange vingers van 10 cm op het bakpapier. Bak de lange vingers 12-13 min. tot ze net goudgeel gekleurd zijn. Bestrijk ze snel dun met eiwit, bestrooi met de roze suiker en bak nog 1-2 min. Laat ze daarna afkoelen op de plaat.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!