glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
feestdagen, feestelijk, pasen, weekend |
internationaal |
glutenvrij, lactosevrij
hoofd, hoofdgerecht |
feestdagen, feestelijk, pasen, weekend |
internationaal |
glutenvrij, lactosevrij
Kan je vlees nog een extra kick gebruiken? Dat doe je heel easy met peterselie, dille, salie, rozemarijn, oregano, munt, koriander of basilicum. Ultraverse groene kruiden geven de meeste smaak en geur, dus gebruik ze het liefst zo snel mogelijk. In deze mojo verde gebruiken we bijvoorbeeld verse oregano en koriander.
Begin minstens 7 uur van tevoren aan dit recept. Of maak het een dag eerder.
Ingrediënten
- 1,2 kg lamsschouder met bot*
- 1 el gemalen komijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 4 takjes tijm, blaadjes geplukt
- 3 el extra vergine olijfolie
- 125 ml witte wijn
mojo verde
- 1 bosje koriander
- ½ bosje oregano, blaadjes geplukt
- 4 tenen knoflook, in stukjes
- 1 tl gemalen komijn
- sap van 1 citroen
- 80 ml 5 el extra vergine olijfolie
Instructies
-
Leg de lamsschouder in een braadslee en wrijf in met de komijn, gedroogde oregano, tijm en olijfolie. Laat een nacht marineren in de koelkast of bij kamertemperatuur minimaal 2 uur.
-
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
Bestrooi het vlees in een braadslee met zeezoutvlokken. Voeg de witte wijn toe en dek af met aluminiumfolie. Zet in
-
de oven en laat in ± 5 uur zachtjes gaar worden, tot het zo mals is dat het vlees van het bot valt. Overgiet af en toe met het braadvocht.
-
Was voor de mojo verde de koriander en snijd klein. Doe samen met de verse oregano in de blender of kleine keukenmachine en voeg de knoflook, komijn, het citroensap, de olijfolie en 1 tl zeezoutvlokken toe. Pureer en voeg evt. nog zout en peper naar smaak toe. Sprenkel de mojo vlak voor serveren over het lamsvlees. Lekker met aardappels, risotto of gnocchi.
Voedingswaarde
calorieën: 500kcal
eiwit: 37g
vet: 38g
koolhydraten: 2g
* Bestel een flinke lamsschouder met bot evt. van tevoren bij de slager. Slagers in mediterrane supermarkten hebben dit vaak standaard in hun assortiment. Het bot geeft tijdens de bereiding veel smaak, Maar je kunt evt. ook een lamsschouder zonder bot nemen. Bind een schouder zonder bot wel op met keukentouw.
RECEPTEN PHOEBE WOOD, FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH, STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!