aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, pasen, weekend | internationaal | glutenvrij, lactosevrij
Kan je vlees nog een extra kick gebruiken? Dat doe je heel easy met peterselie, dille, salie, rozemarijn, oregano, munt, koriander of basilicum. Ultraverse groene kruiden geven de meeste smaak en geur, dus gebruik ze het liefst zo snel mogelijk. In deze mojo verde gebruiken we bijvoorbeeld verse oregano en koriander. Begin minstens 7 uur van tevoren aan dit recept. Of maak het een dag eerder.
Voorbereiding:20 minuten
Kooktijd:5 uur
Totale tijd:5 uur 20 minuten
* Bestel een flinke lamsschouder met bot evt. van tevoren bij de slager. Slagers in mediterrane supermarkten hebben dit vaak standaard in hun assortiment. Het bot geeft tijdens de bereiding veel smaak, Maar je kunt evt. ook een lamsschouder zonder bot nemen. Bind een schouder zonder bot wel op met keukentouw.
RECEPTEN PHOEBE WOOD, FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH, STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | lamsschouder met mojo verde