aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
Lamskoteletjes met een fruitige salade, mooi brood en glas wijn vormen wat ons betreft de ingrediënten voor een heerlijke vrijdagse maaltijd om het weekend in te luiden.Dol op lamsvlees? Probeer dan deze tagliatelle met lamsbolognese.
Ingrediënten
- 12 lamskoteletjes
- 3 el mangochutney *+ evt. extra voor erbij
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl chilivlokken
- 3 kleine venkelknollen
- 300 g ananasblokjes
- 2 tl venkelzaad
- ½ bosje dille
- evt. 1-2 el appelazijn
voorraad
- 1 teen knoflook
- 4 el mayonaise
- 3 el olijfolie
- knapperig brood voor erbij
Instructies
- Dep de lamskoteletjes droog met keukenpapier. Meng in een lage (oven)schaal de chutney met de kerrie en de chili. Schep de lamskoteletjes erdoor en zet even weg om te marineren.
- Schaaf of snijd de venkel in hele dunne reepjes. Hak de ananas in kleinere stukjes. Vijzel het venkelzaad met de knoflook. Snijd de dille fijn.
- Meng de mayonaise met de ananas, het venkelzaad, de knoflook en de dille en breng op smaak met wat azijn als dat nodig is. Schep de venkel erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de lamskoteletjes in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Leg ze op een schaal en serveer met de venkelsalade, evt. wat chutney en het brood. *mangochutney koop je bij ruim gesorteerde supermarkten of online.
Voedingswaarde
calorieën: 650kcal
eiwit: 32g
vet: 47g
koolhydraten: 20g
Recepten, styling, bereiding & fotografie: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!