aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
mediterraans |
hoofdgerecht |
weekend |
mediterraans |
Alleen bij het zien van de foto loopt ons het water in de mond! Dit mals gebakken vlees wil je klaarmaken in het weekend voor je vrienden, familie en wie dan ook. Serveer de salade van fregola, gele en rode paprika bij de lamscarré en iedereen komt aan tafel.
Ingrediënten
- 150 g fregola kleine Sardijnse pasta van tarwegries
- 4 paprika’s rood en geel, gehalveerd, zonder zaadlijsten
- 2 el olijfolie extra vergine, plus extra om te besprenkelen
- 1 el kappertjes gezouten, afgespoeld en uitgelekt
- 10 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
- 1 rode ui in dunne ringen
- 1 bosje oregano blaadjes geplukt
- 1 el cabernet sauvignon-azijn of rodewijnazijn
- 2 lamscarrés à 650 g
- 4 tenen knoflook ongepeld, gekneusd
- 2 plukjes rozemarijn
- 2 plukjes tijm
Instructies
-
Kook de fregola in ± 12 min. beetgaar in licht gezouten kokend water. Giet af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Verwarm je oven op de grillstand. Leg de halve paprika’s met het vel omhoog op een bakplaat en besprenkel met wat olie. Gril ze 10-15 min. tot ze schroeiplekjes krijgen en blaren vormen. Doe in een kom en dek af met plasticfolie en laat 20 min. uitdampen, zodat het vel loskomt. Pel voorzichtig: trek de zwarte velletjes eraf, en snijd ze in dikke repen. Schep om in een kom met de kappertjes en ansjovis.
-
Schep de uiringen in een andere kom om met 1 tl grof zeezout en laat 15 min. intrekken, zodat ze zachter worden. Spoel af en dep droog met keukenpapier. Voeg toe aan het paprikamengsel. Voeg de gekookte fregola toe. Voeg de oregano, azijn, ruim 1 el olie en wat zout en peper toe. Schep om en dek af tot gebruik.
-
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrooi de lamscarrés met zout en peper. Verhit ruim 1 el olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de lamscarrés in de pan, voeg de knoflook toe, bak ze rondom in ± 3-4 min. aan en laat de knoflook goudbruin kleuren. Leg de lamscarrés met de vleeskant omlaag op een bakplaat en voeg de rozemarijn en tijm toe. Bak de carrés ± 5 min., keer ze en braad ze nog 6-8 min. voor medium-rare, of tot ze naar wens zijn. Haal uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in koteletjes en serveer met de fregola-paprikasalade.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Matt Moran. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!