Lamsbrochette met tomatentartelettes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lamsbrochette met tomatentartelles | delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | | frans |
Janneke is dol op de Franse keuken. Daarom laat ze deze maand haar licht schijnen op bekende regionale gerechten. Uit de Provence komen deze lamsbrochettes met knapperige tomatentaartjes.
kooktijd35 minuten
Oven/marineren1 uur 25 minuten
totale tijd2 uur

ingrediënten

  • 6 tenen knoflook fijngesneden
  • 1-2 takjes rozemarijn alleen naaldjes
  • 8 el olijfolie
  • 600 g lamsfilet in blokjes
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg 320 g, diepvries, ontdooid
  • 300 g troskerstomaatjes
  • 200 g couscous
  • 400 ml kippenbouillon verwarmd
  • 2 courgettes in kleine blokjes
  • 1 bosje peterselie plat, fijngesneden
  • 1 citroen in partjes
  • ook nodig: 8 satéprikkers 4 taartvormpjes van 10 cm Ø, ingevet

instructies

  • Doe 3 tenen knoflook, rozemarijn, 3 el olijfolie, zout en peper naar smaak en de lamsfilet in een stevige (diepvries)zak. Sluit de zak, meng goed en laat 1 uur in de koelkast marineren.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Prik de bodem en de zijkanten met een vork in. Verdeel 1 teen knoflook over de deegbodems. Zet er de tomaatjes op. Besprenkel ze met 1 el olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Bak de tartelettes in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Rijg het lamsvlees aan spiesen.
  • Strooi de couscous in een schaal. Schenk er de bouillon op en laat de couscous wellen. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de lamsspiesen in 6 min. rondom bruin en vanbinnen rosé.
  • Verhit in een hapjespan de resterende 2 el olijfolie en bak hierin de resterende 2 tenen knoflook 1 min. Schep de courgette erdoor en bak in 2 min. beetgaar. Roer de couscous met een vork los en schep door de courgette. Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe.
  • Leg de tomatentartelettes en de lamsspiesen op 4 borden. Geef de couscous en de partjes citroen er apart erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!