lahmacun: Turkse pizza met lamsgehakt

turkse pizza met lamsgehakt - delicious

Maak vanavond lahmacun, want als er één ding zeker is: daar krijg je geen spijt van.

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | turks |
Dun knapperig deeg, kruidig gehakt met een frisse saus… Turkse pizza! Ofwel lahmacun. Heb je hem al een keer zelf gemaakt? Dit is je kans. Heerlijk om zo te eten of nog te beleggen met ingrediënten naar keuze.
voorbereiding25 minutes
kooktijd15 minutes
totale tijd40 minutes

ingrediënten

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 kg lamsgehakt
  • ½ el komijn
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 3 el tomatenpuree
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 6 el zoete-paprikapasta pot, tatli biber bij Turkse/mediterrane winkel
  • 250 ml yoghurt
  • 3 el fijngesneden verse munt + extra voor erover
  • 1 citroen rasp en sap
  • 4 grote flatbreads zoals Libanees brood of lavash (mediterrane winkel)
  • geroosterde pijnboompitten voor erover
  • halve citroenen voor erbij

instructies

  • Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag met de olie op hoog vuur. Bak hierin de ui onder af en toe omscheppen 4-5 min. Voeg het lamsgehakt toe en bak het in 6-8 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Voeg wat zout en de specerijen toe. Roer de tomatenpuree, tomatenblokjes en paprikapasta erdoor en prak de tomatenblokjes licht. Laat ± 3-5 min. inkoken. Laat volledig afkoelen.
  • Doe intussen de yoghurt in een kleine kom en roer de munt, citroenrasp en het -sap en wat zout en peper erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Vet 2 grote bakplaten in en bekleed met bakpapier. Beleg de flatbreads met het afgekoelde gehaktmengsel en spreid uit tot de rand. Bak 2 lahmacuns tegelijk in de oven in 12-15 min. tot licht goudbruin. Haal uit de oven en laat op schalen glijden. Bak zo ook de andere 2 lahmacuns.
  • Besprenkel de lahmacuns met wat muntyoghurt, bestrooi met pijnboompitten en nog wat munt. Serveer met de gehal- veerde citroenen om erover uit te knijpen: dat is heerlijk!
Voedingswaarde:
calorieën: 918kcal
|
eiwit: 59g
| |
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
Recepten, bereiding: Dominic Smith. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Deze ovenschotel met flatbread is ook de moeite waard!

Meer inspiratie? Shop het laatste nummer van delicious. hier.

turkse pizza met lamsgehakt - delicious