glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
nagerecht, ontbijt |
|
midden-oosters |
glutenvrij, vegetarisch
nagerecht, ontbijt |
|
midden-oosters |
glutenvrij, vegetarisch
In Libanon en het Midden-Oosten is labne – hartige uitgelekte (geiten)yoghurt – een graag geziene gast op de mezzetafel. En omdat labne eigenlijk een soort hangop is, kun je ‘m prima zoet eten. Probeer deze honinglabne met vanille en supersappige watermeloen maar eens. Een zomerdessert waarmee je gegarandeerd (nieuwe) vrienden maakt, let maar op!
Ingrediënten
- 3 el vloeibare honing
- rasp en sap van 1⁄2 biosinaasappel en 1⁄2 (bio)limoen
- ½ tl vanillepoeder* biologische winkel
- 750 g pitloze watermeloen geschild, in 5 cm-driehoekjes
- 250 g aardbeien zonder kroontjes, gehalveerd
- 125 g frambozen
- gehakte pistachenoten en geroosterd
- sesamzaad, voor erbij
honinglabne
- 500 ml Griekse yoghurt
- 40 g vloeibare honing
Instructies
-
Meng de ingrediënten voor de honinglabne in een kom. Schep in een met kaasdoek beklede zeef of vergiet en zet deze op een kom. Laat in de koelkast 2-3 uur uitlekken. De uitgelekte vloeistof heb je niet meer nodig.
-
Meng in een andere kom de 3 el honing met het citrussap en de vanille. Spreid het labnemengsel uit op een schaal, verdeel het fruit erover en besprenkel naar smaak met het honingmengsel. Bestrooi met citrusrasp, pistaches en sesamzaad.
Voedingswaarde
calorieën: 349kcal
eiwit: 9g
vet: 15g
koolhydraten: 41g
* Je kunt natuurlijk ook het merg uit een 1⁄2 vanillestokje gebruiken.
RECEPTEN MATT MORAN. FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY. STYLING KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!