vegetarisch
aantal |
hoofdgerecht, lunchgerecht, soep |
doordeweeks |
|
vegetarisch
Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Doe er wat kruidig zout, knoflook en geurige specerijen bij en eet deze stevige linzensoep vól smaakmakers en pit!
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 1 ui fijngesneden
- 1 wortel fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij in dunne boogjes
- 4 tenen knoflook fijngesneden
- 2 tl komijn gemalen
- 2 tl korianderzaad gemalen
- 2 tl gemberpoeder
- 3 el tomatenpuree
- 1 blik ( à 400 g) tomaatblokjes
- 2 blikjes (à 320 g) linzen uitgelekt
- 500 ml groentebouillon
- ½ bos boerenkool steeltjes verwijderd, kleingesneden
- yoghurt Grieks, voor erbij
Instructies
- Verhit de olie op matig vuur in een diepe koekenpan met dikke bodem. Schep hierin de ui, wortel en bleekselderij 3-4 min. om. Voeg de knoflook, specerijen en tomatenpuree toe en schep nog 2-3 min. om tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de tomaatblokjes, linzen, bouillon en 750 ml water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 6-8 min. trekken.
- Schep de boerenkool erdoor en laat in 1-2 min. slinken. Neem van het vuur en schep in kommen. Doe in elke kom een schepje yoghurt en serveer.
Voedingswaarde
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: jeremy Simons. Styling: Kirsten Wilson. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!