Kruidige kippenbouillon


aantal | voorgerecht | winter | internationaal |
Zelfgemaakte kippenbouillon is zó veel lekkerder dan kant-en-klare. Je moet er even de tijd voor nemen, maar met een goede kippenbouillon geef je veel gerechten extra smaak. En: je geeft je weerstand er ook nog eens een boost mee. 
voorbereiding10 minutes
kooktijd25 minutes
Trekken3 hours 30 minutes
totale tijd4 hours 5 minutes

ingrediënten

Voor 1 liter kippenbouillon

  • botten van 1 kip ± 1,6 kilo
  • 2 liter water
  • 2 rode uien ongepeld en doormidden gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij in stukken
  • 1 grote wortel in stukken
  • 1 bosje peterselie + extra om te garneren
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 kaneelstokjes
  • stukje gember van ± 5 cm in plakken
  • 1 stuks steranijs
  • ± 10 saffraandraadjes
  • 2 tl komijnzaad
  • 10 zwarte peperkorrels
  • zeste van 1 (bicitroen + citroenplakjes om te serveren
  • zout naar smaak

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°Verdeel de botten van de kerstkip over een bakplaat en rooster ze in ± 25 min. bruin. Doe ze in een grote soeppan en voeg alle andere ingrediënten behalve het zout toe.
  • Breng aan de kook en laat op heel laag vuur ± 3½ uur trekken.
  • Zeef de bouillon door een fijne zeef. Laat het onderste, troebele gedeelte in de pan.
  • Breng op smaak met peper en zout. Leg een plakje citroen onder in een kopje en schenk er wat bouillon op. Garneer eventueel met wat platte peterselie.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!