aantal |
voorgerecht |
winter |
internationaal |
Zelfgemaakte kippenbouillon is zó veel lekkerder dan kant-en-klare. Je moet er even de tijd voor nemen, maar met een goede kippenbouillon geef je veel gerechten extra smaak. En: je geeft je weerstand er ook nog eens een boost mee.
voorbereiding10 minutes minutes
kooktijd25 minutes minutes
Trekken3 hours hours 30 minutes minutes
totale tijd4 hours hours 5 minutes minutes
ingrediënten
Voor 1 liter kippenbouillon
- botten van 1 kip ± 1,6 kilo
- 2 liter water
- 2 rode uien ongepeld en doormidden gesneden
- 3 tenen knoflook
- 2 stengels bleekselderij in stukken
- 1 grote wortel in stukken
- 1 bosje peterselie + extra om te garneren
- 1 bosje lente-ui
- 2 kaneelstokjes
- stukje gember van ± 5 cm in plakken
- 1 stuks steranijs
- ± 10 saffraandraadjes
- 2 tl komijnzaad
- 10 zwarte peperkorrels
- zeste van 1 (bicitroen + citroenplakjes om te serveren
- zout naar smaak
instructies
- Verwarm de oven voor op 180°Verdeel de botten van de kerstkip over een bakplaat en rooster ze in ± 25 min. bruin. Doe ze in een grote soeppan en voeg alle andere ingrediënten behalve het zout toe.
- Breng aan de kook en laat op heel laag vuur ± 3½ uur trekken.
- Zeef de bouillon door een fijne zeef. Laat het onderste, troebele gedeelte in de pan.
- Breng op smaak met peper en zout. Leg een plakje citroen onder in een kopje en schenk er wat bouillon op. Garneer eventueel met wat platte peterselie.
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!