aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks, weekend |
|
Als je een lekkere kip hebt geroosterd, kun je van de botten heel gemakkelijk een geurige bouillon trekken. Met kaneel, saffraan, gember en steranijs geef je de kerstkippenbouillon heerlijke kerstgeuren en -smaken.
Ingrediënten
- 1 kerstkip ± 1,6 kilo, het karkas
- 2 liter water
- 2 rode uien ongepeld en doormidden gesneden
- 3 tenen knoflook
- 2 stengels bleekselderij in stukken
- 1 grote wortel in stukken
- 1 bosje peterselie + extra om te garneren
- 1 bosje lente-ui
- 2 kaneelstokjes
- stukje gember van ± 5 cm, in plakken
- 1 stuks steranijs
- ± 10 saffraandraadjes
- 2 tl komijnzaad
- 10 zwarte peperkorrels
- 1 bio citroen zeste + citroenplakjes om te serveren
- zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de botten van de kerstkip over een bakplaat en rooster ze in ± 25 min. bruin. Doe ze in een grote soeppan en voeg alle andere ingrediënten behalve het zout toe.
- Breng aan de kook en laat op heel laag vuur ± 3½ uur trekken.
- Zeef de bouillon door een fijne zeef. Laat het onderste, troebele gedeelte in de pan.
- Breng op smaak met peper en zout. Leg een plakje citroen onder in een kopje en schenk er wat bouillon op. Garneer eventueel met wat platte peterselie.
Voedingswaarde
Video
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
delicious. samen met project Kerstkip. Receptuur: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!