Krab met gemarineerde peultjes citroengras en kleefrijst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
krab-delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | |
De hele zomer zijn er volop verse bonen: gespikkelde borlotti’s, dikke snijbonen, zoetepeultjes maar ook tuinbonen en doperwten. Juist door een simpele bereiding komen ze heel goed tot hun recht en proef je de volmaakte bonensmaak. Deze gerechten metallerlei zomerbonen zijn ideaal als stevige lunch of voor een zomeravond op hetbalkon of in de schaduw van een grote boom.
kooktijd20 minuten
Marineren2 uur
totale tijd2 uur 20 minuten

ingrediënten

  • 2 ½ el tamari*
  • 4 el vissaus
  • 4 el rijstazijn
  • 4 el sake
  • gemberwortel vers, geschild, fijngesneden
  • 1 rode ui in heel dunne ringen
  • 1-2 rode pepers zeer fijn gesneden
  • 2 limoenen sap
  • 1 el palmsuiker
  • 2 citroengras stengels, gekneusd en fijngesneden
  • 2 djeruk purutblaadjes* vers, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 200 g peultjes in de lengte gehalveerd
  • 200 g sugarsnaps in de lengte gehalveerd
  • 400 g thaise kleefrijst* of gebruik japanse sushi kleefrijst
  • 1 bos koriander vers, fijngesneden
  • 200 g krabvlees vers, wit, bestel bij de visboer

instructies

  • Schep alle ingrediënten behalve de rijst, koriander en krab door elkaar in een grote, ondiepe schaal. Zet afgedekt 1-2 uur in de koelkast en schep tussentijds af en toe om.
  • Controleer of de peultjes en sugarsnaps al lekker knapperig zijn en de smaak van de marinade opnemen. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de peultjes en sugarsnaps af en schep ze om met de koriander en krab. Sprenkel er marinade naar smaak over en serveer met kleefrijst. 
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Tamari is een lichte sojasaus. Te koop bij de toko, natuurwinkels en goed gesorteerde supermarkten. djeruk purutblaadjes of kaffir lime blaadjes zijn te koop bij toko’s en grote supermarkten. Thaise kleefrijst is een rijstsoort met korte korrel die je koopt bij Aziatische supermarkten.
Recepten en bereiding: Rebecca Smith. Fotografie: Toby Scott. Styling: Polly Webb-Wilson
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!