aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | |
De hele zomer zijn er volop verse bonen: gespikkelde borlotti’s, dikke snijbonen, zoetepeultjes maar ook tuinbonen en doperwten. Juist door een simpele bereiding komen ze heel goed tot hun recht en proef je de volmaakte bonensmaak. Deze gerechten metallerlei zomerbonen zijn ideaal als stevige lunch of voor een zomeravond op hetbalkon of in de schaduw van een grote boom.
Kooktijd:20 minuten
Marineren2 uur
Totale tijd:2 uur 20 minuten
* Tamari is een lichte sojasaus. Te koop bij de toko, natuurwinkels en goed gesorteerde supermarkten. djeruk purutblaadjes of kaffir lime blaadjes zijn te koop bij toko’s en grote supermarkten. Thaise kleefrijst is een rijstsoort met korte korrel die je koopt bij Aziatische supermarkten.
Recepten en bereiding: Rebecca Smith. Fotografie: Toby Scott. Styling: Polly Webb-Wilson
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | krab met gemarineerde peultjes citroengras en kleefrijst