aantal 6 |
soep, voorgerecht |
zomer |
hollands |
Koolrabi: in de lente en begin zomer liggen de bleekgroene knollen hoog opgestapeld in de groentekramen. Hun knapperige frispittige en sappige smaak laat je denken aan radijs en doet het goed in zomerse salades.
Ingrediënten
- 500 9 koolrabi met blad
- 100 g Noordzeegarnalen
- 1 liter tuinkruidenbouillon van tablet
- 100 ml slagroom
- extra nodig staafmixer, fijne zeef, tapasprikkers
Instructies
- Snijd de stelen met het blad van de koolrabi en schil de knol eventueel. Snijd de koolrabi in blokjes en breng met de bouillon aan de kook. Kook de koolrabi zachtjes in 15-20 min. gaar.
- Neem de pan van het vuur, pureer de koolrabi en schenk de soep door een fijne zeef. Voeg de slagroom toe en breng de soep goed op smaak met zout en versgemalen peper.
- Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur en zet h’m daarna minstens 2 uur, liever nog een dag, in de koelkast om door en door koud te worden. Snijd een paar koolrabibladen in ragfijne reepjes. Schenk de soep in mooie likeur- of wijnglazen en bestrooi met het koolrabiblad en de Noordzeegarnalen.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!