aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Op regenachtige doordeweekse dag als vandaag smaken deze koteletten met uiensaus en bloemkoolgratin nog lekkerder!
Ingrediënten
- 1 bloemkool in roosjes verdeeld
- 2 blaadjes laurier
- 250 ml slagroom
- 1 ei
- 1 tl dijonmosterd
- 150 g Emmenthaler geraspt, of Comté
- 3 uien fijngesneden
- 4 el olijfolie
- 75 ml wijn wit
- 4 varkenskoteletten
- nootmuskaat
Instructies
- erwarm de oven voor op 175°C. Stoom of kook de bloemkoolroosjes in 4 min. half gaar, laat uitlekken en schep in een ingevette ovenschaal. Verkruimel de laurier erover. Bestrooi met zout en peper. Klop de room met het ei, de mosterd en kaas glad en schenk over de bloemkool. Laat in 25 min. mooi gratineren in de oven.
- Bak ondertussen in een kleine koekenpan de uitjes in 2 el van de olie zachtjes in 15 min. goudbruin en totdat ze helemaal zacht zijn. Schenk de wijn erbij en laat op hoog vuur inkoken tot een dikke saus.
- Wrijf intussen de koteletten in met wat olie en bestrooi met zout en peper. Verwarm in een grote koekenpan 1 eetlepel olie en leg de koteletten erin. Bak ze zachtjes in 15 min. lichtbruin en net gaar. Keer halverwege. Schuif de koteletten aan de kant, voeg de uiensaus toe en roer goed los met de aanbaksels in de pan. Serveer de koteletten met de uiensaus en bloemkoolgratin. Bestrooi de gratin met wat (versgeraspte) nootmuskaat. Lekker met aardappelpuree of gekookte krieltjes.
Voedingswaarde
Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!