glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 50 |
bijgerecht, hapje, hoofdgerecht |
doordeweeks, feestelijk, weekend |
aziatisch, indonesisch |
glutenvrij, lactosevrij, vegan, vegetarisch
Deze snelle sambal voor thuis is een recept van chef Titi Waber uit haar boek vol sambal. Een klassieker die pittig is maar niet extreem heet een sambal voor beginners dus. Het is genoeg voor een potje van 50 ml, wil je meer dan verdubbel je de hoeveelheid.
totale tijd15 minutes minutes
Kookgerei
- wok of steelpan
- vijzel
ingrediënten
- 150 g rijpe tomaten
- 2-3 rode chilipepers
- 2-3 rode rawit pepers
- 1 teentje knoflook
- 0,5-1 tl suiker
- 50 ml zonnebloemolie
- zout
instructies
- Snijd de chilipepers en rawit pepers met een scherp mes
heel fijn. Pas op wrijf daarna niet in je ogen. - Snijd 2 knoflookteentjes heel fijn.
- Snijd 150 g rijpe tomaten in hele kleine blokjes. Houd apart.
- Doe de fijngesneden peper en knoflook in een bakje.
- Verhit ondertussen 50 ml olie in de kleine wok of steelpan en bak de fijngehakte peper en knoflook 2-3 min. op laag vuur.
- Doe het pepermengsel in een vijzel en vijzel fijn.
- Doe weer terug in de pan en voeg de tomaten toe.
- Bak op laag vuur heel zachtjes tot sauzige sambal.
- Breng op smaak met suiker en zout.
auteur: Merijn Tol
Liever een wat heftigere sambal? Ga dan voor sambal terasi, gemaakt met onder andere terasi (garnalenpasta).
Dit recept en nog veel meer vind je in delicious. magazine nr. 3 'Spice it up'.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!