nr.1 foodmagazine

Sambal met tomaat stap voor stap

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 50 | bijgerecht, hapje, hoofdgerecht | doordeweeks, feestelijk, weekend | aziatisch, indonesisch | glutenvrij, lactosevrij, vegan, vegetarisch
Deze snelle sambal voor thuis is een recept van chef Titi Waber uit haar boek vol sambal. Een klassieker die pittig is maar niet extreem heet een sambal voor beginners dus. Het is genoeg voor een potje  van 50 ml, wil je meer dan verdubbel je de hoeveelheid.
totale tijd15 minuten

ingrediënten

  • 150 g rijpe tomaten
  • 2-3 rode chilipepers
  • 2-3 rode rawit pepers
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5-1 tl suiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • zout

instructies

  • Snijd de chilipepers en rawit pepers met een scherp mes
    heel fijn. Pas op wrijf daarna niet in je ogen.
  • Snijd 2 knoflookteentjes heel fijn.
  • Snijd 150 g rijpe tomaten in hele kleine blokjes. Houd apart.
  • Doe de fijngesneden peper en knoflook in een bakje.
  • Verhit ondertussen 50 ml olie in de kleine wok of steelpan en bak de fijngehakte peper en knoflook 2-3 min. op laag vuur.
  • Doe het pepermengsel in een vijzel en vijzel fijn.
  • Doe weer terug in de pan en voeg de tomaten toe.
  • Bak op laag vuur heel zachtjes tot sauzige sambal.
  • Breng op smaak met suiker en zout.
Voedingswaarde: | | |
auteur: Merijn Tol
Liever een wat heftigere sambal? Ga dan voor sambal terasi, gemaakt met onder andere terasi (garnalenpasta).
Dit recept en nog veel meer vind je in delicious. magazine nr. 3 'Spice it up'.
Cover delicious nr. 3-2021
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Beeld: Merijn Tol | Recept: Titi Waber