aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
Zo lekker en reuze simpel ook, deze maaltijdsoep van Janneke met veel knapperige venkel en noedels. Doe er extra currypasta bij als je van pittig houdt. Liever vega? Vervang de rivierkreeftjes door gekookt ei, gebakken tofoe of shiitakes.De kip in 't pannetje van Janneke is ook een schot in de roos: snel, fris en vol smaak.
Kookgerei
- evt. ook nodig: mandoline
Ingrediënten
- 2 tl rijstolie
- 2 tl Thaise groene currypasta
- 800 ml kokosmelk
- ± 750 ml groentebouillon
- 2 stengels citroengras, gekneusd
- 250 g Thaise witte rijstnoedels
- 250 g sugarsnaps
- 400 g venkel met groen
- 2 sjalotten
- 300 g rivierkreeftjes
Instructies
- Verhit in een wok of soeppan de olie met de currypasta. Schenk de kokosmelk en de groentebouillon erbij. Voeg ook de gekneusde stengels citroengras toe en breng aan de kook. Kook de soep 6 min. zachtjes. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ook de sugarsnaps beetgaar in 4 min. Houd het venkelgroen apart. Schaaf of snijd de venkel in ragfijne reepjes. Snijd ook de sjalotten in heel dunne halve ringen of schaaf ze met de mandoline.
- Giet de noedels af en spoel kort koud. Verdeel de noedels met de sugarsnaps, venkel, sjalot en rivierkreeftjes over 4 kommen. Schenk de kokosbouillon erbij en bestrooi met het venkelgroen.
Voedingswaarde
calorieën: 720kcal
eiwit: 26g
vet: 40g
koolhydraten: 61g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Dit recept komt uit het juni-nummer van delicious. magazine, bestel ‘m hier: