aantal 6 |
nagerecht |
familietijd, weekend |
|
Lekker de tijd nemen om te ontbijten, dat zouden we wel wat vaker mogen doen. Maak dit, dan vertraag je automatisch. Heerlijk! Je kunt deze crêpes ook serveren als brunchgerecht of dessert. Ze zijn makkelijk van tevoren te bereiden, samen met de ahornricotta. De crêpes piep je dan weer even op in de magnetron of onder folie in een lauwe oven.Of ga voor de hartige versie met geitenkaas en spinazie!
Ingrediënten
- 4 eieren
- 250 g kokosmelk
- 35 g kokosmeel zie kader
- 1 el arrowroot* of aardapelzetmeel
- 500 g aardbeien grote gehalveerd
- 1 vanillestokje in de lengte doorgesneden, zonder zaadjes
- 125 ml ahornsiroop plus extra voor serveren
- 480 g ricotta
- muntblaadjes voor garneren
- extra nodig: antiaanbakpan van ᴓ 20 cm aluminiumfolie, bakpapier
Instructies
- Meng de eieren, kokosmelk, kokosmeel en arrowroot in een kom met een snufje zout. Roer met een garde tot een glad beslag, ongeveer zo dik als slagroom.
- Meng de aardbeien, vanillestokje en –zaadjes, 80 ml van de ahornsiroop en 2 el water in een pan. Breng op laag vuur aan de kook en kook 2-3 min. of tot de vruchten zacht zijn.
- Verhit een beetje olie in de antiaanbakpan. Schenk 60 ml beslag in de pan en zwenk de pan om het over de bodem uit te laten lopen. Bak 1-2 min. of tot de crêpe goudbruin is, keer hem dan en bak nog 1 min. of tot hij gaar is. Leg de crêpe op een bord en dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Herhaal tot je 6 crêpes hebt.
- Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de ricotta met de overige 2 el ahornsiroop in een kom en roer het tot het glad is. Vul elke crêpe met wat ricotta en vouw hem in vieren. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze 5 min. in de oven om door te warmen.
- Serveer de crêpes met de extra ahornsiroop en de aardbeien in siroop.
Voedingswaarde
* Arrowroot of pijlwortelpoeder wordt gebruikt om het beslag wat te binden. Je koopt het bij de toko of natuurwinkel. Of vervang het door aardappelzetmeel.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!