kokos- yoghurtijsjes met matcha

glutenvrij
aantal 10 | zoet | | | glutenvrij
Matcha maakt deze ijsjes direct volwassen van smaak. Lekker fris, tikje bitter, echt een doorlikker zullen we maar zeggen.
kooktijd15 minutes
invriezen8 hours
totale tijd8 hours 15 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: 10 ijsvormpjes + 10 ijsstokjes

ingrediënten

  • 500 g kokosyoghurt
  • 250 ml melk
  • 1 kleine rijpe banaan
  • 3 el vloeibare honing
  • 100 g witte chocolade, gesmolten
  • 25 g kokosvlokken

matchamengsel

  • 1 tl matchapoeder*
  • 1 el slagroom
  • 1 tl poedersuiker
  • 1 tl melk

instructies

  • Pureer de yoghurt, melk, banaan en honing glad.
  • Roer alle ingrediënten voor het matcha- mengsel in een kleine kom tot een glad mengsel.
  • Druppel wat van het matchamengsel langs de rand van de ijsvormpjes. Verdeel het yoghurtmengsel en de rest van het matchamengsel over de vormpjes en meng een beetje voor een marmereffect. Steek de stokjes erin en zet 8 uur of een hele nacht in de vriezer.
  • Neem de ijsjes uit de vormpjes, doop de uiteinden in gesmolten witte chocolade en bestrooi met kokosvlokken. Serveer direct of leg tot gebruik in de diepvries.
Voedingswaarde:
calorieën: 178kcal
|
eiwit: 4g
|
vet: 9g
|
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
* Matchapoeder is poeder van groene thee. Te koop bij theewinkels, ruim gesorteerde supermarkten en online. 
RECEPTEN, BEREIDING: GEORGIE ESDAILE, HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS, NIGEL LOUGH | STYLING KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook lekker: 11x galettes – ga maar rond met deze Franse taarten!

RECEPTEN, BEREIDING: GEORGIE ESDAILE, HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS, NIGEL LOUGH | STYLING KIRSTEN JENKINS.