aantal 4 |
voorgerecht |
weekend, zomer |
hollands |
Jammer genoeg is de heerlijke kokkel uit de Waddenzee niet erg bekend bij Nederlandse thuiskoks. Vergeleken met andere schelpen heeft een kokkel veel vlees in z’n schelp. Peterselie, knoflook en een scheutje wijn erbij en je hebt een geweldig voorgerecht! Lees hier meer over de schaal- en schelpdieren uit de Nederlandse wateren…
Ingrediënten
- 500 g kokkels viswinkel of markt
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 25 g peterselie plat, fijngehakt
- 100 ml witte wijn
- 1 rode peper klein, zaden verwijderd, fijngehakt
- 25 g boter
Instructies
- Spoel de kokkels goed schoon onder de kraan om het zand te verwijderen.
- Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en bak de kokkels een paar min. tot alle schelpjes open staan, schud de pan goed. Gooi schelpjes die dicht blijven weg. Voeg de knoflook, peterselie, wijn en rode peper toe en bak alles nog een paar min. Neem de pan van het vuur en smelt de boter erdoor. Serveer in diepe borden of kommen met stukken sodabrood.
Voedingswaarde
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!